MVK Zvolen prekvapivo prehral s mladíkmi z Trenčína

Pred súbojom 9.kola volejbalovej extraligy mužov privítali Zvolenčania figurujúci na siedmej priečke tabuľky ôsmy tým  COP Trenčín. Mladíci doteraz iba raz vyhrali a čakalo sa tak víťazstvo domácich.

MVK Zvolen – COP Trenčín 0:3 (-19, -21, -25)

Rozhodovali: Novotný a Niklová, 250 divákov.

Najlepší hráč zápasu (MVP): Samuel Goč (Trenčín)

Najviac bodujúci hráči:

Kučera 14 bodov  (MVK)

Vančo a Kozák po 13 bodov  (COP)

Zostavy:

Zvolen: Podstupka 0, Kučera 14, Kováčik 7, Kamenský 1, Vrtielka 5, Dvořák 2, liberá Hraňo a Uhrin (Bartík 5, Bambura, M. Orolín 2, Herich 1, Michalec 1). Tréner: Martin Vaško.

Trenčín: Goč 4, Ondruš 11, Jendrejčák 3, Vančo13, Kozák 13, Kyjanica 9, libero Kurej (Pollák, Š. Rzyman). Tréner: Peter Kalný.

            Už od začiatku stretnutia bolo vidno, že domáci nie sú „vo svojej koži“. Síce viedli po dobrých blokoch 2:0, Kučera bodoval priamo z podania, ale hráči MVK pôsobili zakríknuto, chýbala im agresivita na sieti a presnosť v poli. Robili veľa chýb a súper naopak prekypoval herným entuziazmom a mladíckou nebojácnosťou. Od stavu 3:3 postupne zvyšovali Trenčania náskok i zásluhou presnej hry Goča a priebojnosti Kozáka. MVK nepomohli k zvratu ani oddychové časy a striedania. Bartík síce bodoval, Kučera pridal eso, no Trenčania mali nakoniec 7 setbalov a druhý premenili. Druhé dejstvo malo obdobný priebeh, keď od stavu 13:13 prevzali hostia iniciatívu a dokázali premeniť prvý setbal na dvojsetové vedenie. Zdalo sa, že domáci sa v treťom sete rozohrali a znížia vedenie nadšene hrajúcich mladíkov, no vo veľmi vyrovnanom sete, kde mohli diváci vidieť pekný, kvalitný volejbal z oboch strán, od stavu 24:24 domáci síce odvrátili dve mečbaly, ale Trenčania si nakoniec zaslúžene odniesli trojsetové víťazstvo, získali druhé víťazstvo v sezóne a dotiahli sa v tabuľke bodovo na Zvolen.

Záverečné vyjadrenie trénerov:

Martin Vaško, MVK: „V dnešnom zápase jednoznačne rozhodla úspešnosť v útoku. Nemôžeme vyhrať zápas s 31% na útoku. Tento problém nás bohužiaľ trápi už pár zápasov. K tomu pridáme pokazené podanie a týmto spôsobom sa duplom naše víťazstvo vzdiali. Musíme byť dôslednejší a ďalej poctivo pracovať.“

Peter Kalný, COP: „Vybojovali sme si ťažký zápas, dôležité víťazstvo s tabuľkovým susedom. Súper spravil viac chýb ako my.“

Miloš Masarik