MVK Zvolen : VK Nové Mesto nad Váhom A – 1. liga muži

Volejbalisti MVK delili body

1.liga muži 2016 2017 19dvojkolo MVK NMnV A 3 Po odohratí osemnástich kôl sa volejbalisti MVK Zvolen nachádzali na vedúcej priečke prvoligovej tabuľky a ich súper v tomto kole VK Nové Mesto nad Váhom „A“, ako štvrté mužstvo súťaže mal ešte možnosť zabojovať o druhú postupovú priečku do baráže do extraligy. Očakával sa však plný bodový zisk v prospech domácich.

MVK Lokomotíva Zvolen – VK Nové Mesto nad Váhom „A“ 3 : 0 (20,22,25) 1 : 3 (20,-24,-22,-18)

Zostava MVK:

1.zápas- Herich, J.Orolín, Vaško, Kučera, Dvořák, Kamenský, libero Uhrin

2.zápas- Vrtielka, Dvořák, Vaško, Herich, Michalec, Bujalko, libero Uhrin (striedali Kučera, Kamenský)

Tréner – Martin Vaško

Hralo sa 69 a 91 minút , rozhodovali Hnát – Cicák, 100 divákov

Prvé stretnutie malo očakávaný priebeh. Zvolenčania odskočili od úvodu setu a udržali si s prehľadom vedenie. Priebeh druhého i tretieho dejstva priniesol už lepší a bojovnejší výkon Novomešťanov no Zvolenčania s prehľadom dominovali vo všetkých herných činnostiach, ťažili z kvalitného servisu a bodovali. Považania sa postupne rozohrávali a začali byť Zvolenčanom čoraz vyrovnanejším súperom. Volejbalisti MVK po 69 minútach tak zaslúžene zvíťazili.

V druhom stretnutí v úvodnom sete Zvolenčania do ktorých zostavy naskočili Vrtieľka, Michalec a Bujalko postupne zlomili odpor súpera a zopakovali výkon z prvého stretnutia, no do druhého dejstva nastúpili Novomešťania ako vymenení, predviedli sa zlepšenou hrou a rozhodujúcim pre vývoj stretnutia bola koncovka druhého dejstva, keď hostia i so šťastím zvíťazili najtesnejším rozdielom. Hral sa veľmi kvalitný volejbal v búrlivej atmosfére. Tretí i štvrtý set patril znovu hosťom, ktorí odskočili o 5-6 bodov a napriek tomu, že sa do zostavy vrátili Kamenský a Kučera, už Zvolenčania v koncovke neuspeli. A tak za 91 minút Považanom podľahli.

V 20. dvojkole sa volejbalisti MVK predstavia 18.3. v Komárne a na domácej palubovke ZŠ Námestie mládeže na sídlisku Západ v 21. dvojkole v sobotu 25.marca 2017 o 15,00 a 17,00 hodine privítajú AVK Magnezit Revúca .

Miloš Masarik